Dia i nit dels museus 2018

web

18 de maig: Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977 a tot el món. Un dia de l’any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

19 de maig: La Nit dels Museus

Una de les activitats principals de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que se celebra enguany la nit del dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.

Un museu per a cada dia

A Catalunya comptem amb 112 museus que es tradueixen, sumats a les seves extensions, en 227 equipaments museístics i 396 col·leccions obertes al públic i de temàtica molt diversa. Museus d’art, d’arqueologia i d’història, d’autor, d’etnologia, de paleontologia, de ceràmica, de zoologia, de cinema, de disseny… Un museu diferent perquè cada dia de l’any grans i petits descobreixin, aprenguin i gaudeixin de la història, la cultura i el coneixement, tot connectant amb les seves inquietuds i emocions. Quin és el teu? 

Una agenda en línia

Accedeix a l’agenda en línia del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus i tindràs al teu abast, sigui a través de l’ordinador o a través d’un dispositiu mòbil, la programació completa.