Exposició ‘L’esplendor dels castells medievals catalans’

web
Inici: 6 de setembre de 2018
Fi: 3 de febrer de 2019

Museu d’Arqueologia de Catalunya, Passeig de Santa Madrona, 39 – 41, 08038 Barcelona

De dimarts a dissabte: de 9.30 a 19 h Diumenges i festius: de 10 a 14.30 h Dilluns tancat

 

A Catalunya tenim mostres antigues, però la generalització es produirà pels volts de l’any 1000, amb diferents formes: castells de frontera amb el món andalusí, castells juridisccionals de control del territori i com a fórmula d’assentament i domini del poblament. Els castells acabaran quan canvien les característiques socioeconòmiques de la societat i també les tàctiques militars. Les monarquies es fan més fortes i les corts atrauen la noblesa, les ciutats i el comerç floreixen, l’humanisme renaixentista es va imposant i l’artilleria fa inviable els vells castells que donen pas a les fortaleses, més adaptades a les tàctiques militars.

L’exposició recull l’evolució arquitectònica, la militar, la social i l’econòmica d’aquestes unitats, els objectes reflecteixen la vida quotidiana als castells.