IV Jornada Art i Patrimoni a la Seu d’Ègara. La parròquia de Sant Pere de Terrassa: vells problemes, noves propostes

web

Data: dilluns 22/10/2018
Hora: de 9.30 a 19 h
Lloc: Seu d’Ègara. Plaça del Rector Homs, s/n Terrassa
Inscripció gratuïta

La construcció de l’edifici parroquial de Sant Pere, lloc de culte destinat als laics, va suposar la finalització d’un gran projecte constructiu que va portar al conjunt d’Ègara al seu màxim esplendor fins ben entrat el segle VII.

Tot i que les invasions musulmanes a la península Ibèrica van marcar la fi de l’etapa de major esplendor de l’antic Bisbat d’Ègara, creat a partir del 450 d.C, la parròquia va experimentar una revifalla artística a finals del segle XII, que es va traduir en la construcció de la nau romànica de Sant Pere, afegida a l’absis de l’anterior edifici episcopal.

Després de l’èxit de les anterior edicions de les jornades, us proposem dur a terme una major difusió del conjunt mitjançant la celebració d’un monogràfic dedicat a l’estudi de la parròquia de Sant Pere de Terrassa. Temes com la transformació arquitectònica de l’antiga parròquia de l’època del Bisbat d’Ègara, el seu domini patrimonial, l’excepcionalitat del retaule mural de Sant Pere o les incorporacions artístiques en època moderna seran estudiades.

Programa