X Cicle de conferències del Palau Güell

web

Dates: 1, 8, 15 i 22, 29 d’octubre i el 5 de novembre de 2018
Lloc: Palau Güell C/ Nou de la Rambla, 3-5 08001 Barcelona.
Inscripció gratuïta cal reserva prèvia a 934725775 o a palauguel@diba.cat.

Programa

El X Cicle de Conferències del Palau Güell s’organitza en paral·lel a l’exposició «Eusebi Güell i Bacigalupi, patrici de la Renaixença», i està coordinat pels comissaris de l’exposició Raquel Lacuesta Contreras i Xavier González Toran.
Totes dues activitats, exposició i cicle, aprofundeixen en la vida i el llegat de l’industrial i mecenes, primer comte de Güell (Barcelona, 1846-1918), amb l’objectiu de commemorar el centenari de la seva mort i de deixar constància de les diferents facetes d’aquesta figura cabdal de la Barcelona i la Catalunya del darrer terç del segle XIX i el principi del XX. Güell fou un personatge polièdric que, des de la seva posició preeminent en les elits burgeses, va intervenir en tots els àmbits de la societat de l’època, des de les variades activitats econòmiques amb què consolidà i expandí la fortuna heretada fins a una implicació directa en bona part de les iniciatives polítiques i culturals del període, amb un paper destacat com a col·leccionista i mecenes de les arts i com a client d’alguns dels millors arquitectes del període modernista. Tot això, reblat amb una xarxa de relacions familiars i socials que introduí Eusebi Güell en els cercles nobiliaris i convertí la seva nissaga en una de les famílies més influents del país.

1/10 «La nissaga dels Güell» Xavier González, periodista.

8/10 «Eusebi Güell, empresari i economista». Martín Rodrigo Alharilla, professor d’Història Contemporània a la Universitat Pompeu Fabra.

15/10 «Eusebi Güell, polític». Rosa Toran i Cèlia Cañellas, doctores en Història.

22/10 «Eusebi Güell, humanista i mecenes» Francesc Fontbona de Vallescar, doctor en Història Moderna.

29/10 «La Belle Époque d’Eusebi Güell» Enrique Campuzano Ruiz, doctor en Història de l’Art.

5/11 «Eusebi Güell, client del Modernisme». Raquel Lacuesta, doctora en Història de l’Art.