La restauració i intervenció del Patrimoni Arquitectònic Educatiu, tema del proper curset 2019

El passat mes d’octubre es va aprovar en l’assemblea de l’AADIPA la candidatura de la Mariona Genís Vinyals i la Judit Taberna Torres per dirigir el XLIIè Curset de Patrimoni.

Aquesta edició, amb el títol “Patrimoni Arquitectònic Educatiu. La Restauració i intervenció en els espais d’aprenentatge històrics. Reptes i oportunitats” té com a objectiu generar una reflexió i debat sobre la necessària posta en valor d’aquest tipus de patrimoni: edificis escolars i universitaris a nivell local i internacional, per entendre com influeixen en els seus valors, els processos de transformació (o inclús d’abandonament)  als que es troben sotmesos en alguns casos.

El “curset” també busca compartir mètodes, processos i projectes d’intervenció que han aconseguit mantenir els valors d’aquests edificis, incorporant-los en els seus projectes educatius actuals.

L’equip organitzador ja està en funcionament: en aquest enllaç podeu veure el dossier de presentació i molt properament us anirem informant de totes les activitats que s’aniran duent a terme durant l’any 2019, com el viatge (que serà a Berlin i a la Bauhaus de Dessau recent restaurada, en l’any del seu centenari. Dates previstes 21-24 de setembre) i les visites.