Mèxic, país convidat de la IV edició de la Biennal Internacional d‘Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA

El proper dijous 13 de juny de 2019 se celebra la quarta edició de la Biennal Internacional d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA, i Mèxic és el país convidat. Aquesta nova edició, que tindrà lloc a la seu del COAC, s’articularà sobre la temàtica: “Els valors de la Modernitat, Barragán i Sostres”.
La Biennal s’organitza des del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA conjuntament amb el COAC, AADIPA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i és d’inscripció gratuïta. En ella participaran experts de diverses disciplines i s’articularà entorn de dos grans temes i propòsits: d’una part, oferir una mirada raonada i crítica sobre diverses intervencions patrimonials originàries de Mèxic; i per una altra, se centrarà a proposar una anàlisi entorn del valor de l’arquitectura domèstica en el moviment modern, amb Luis Barragán com a gran exemple d’aquesta arquitectura a Mèxic enfront de Josep Maria Sostres, arquitecte català, l’obra del qual resulta idònia per a establir un diàleg de tu a tu amb Barragán.
La Biennal, un any més, culminarà amb el lliurament oficial dels guardons del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA. Un acte, que serà conduït per la periodista i presentadora, Flora Saura, i en el qual una representació del jurat internacional del certamen presentarà les obres finalistes i donarà a conèixer la seva decisió per a cadascuna de les quatre categories del certamen.