XLIIÈ CURSET. Patrimoni Arquitectònic Educatiu. La restauració i intervenció en els espais d’aprenentatge històrics. Reptes i oportunitats.

+ informació al web

Des de fa 41 anys, l’Agrupació per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) organitza el Curset: Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Es tracta d’unes de les jornades d’estudi del patrimoni arquitectònic de major trajectòria d’Europa, i que han aconseguit un gran prestigi i projecció.

Aquest any, del 12 al 15 de desembre, es celebrarà la XLII edició, amb el títol “Patrimoni arquitectònic educatiu. La restauració i intervenció en els espais d’aprenentatge històrics. Reptes i oportunitats“. L’objectiu d’aquesta edició serà generar un debat i reflexió sobre la necessària posta en valor d’aquest tipus de patrimoni: edificis escolars i universitaris, des de la seva relació amb la ciutat fins als espais interiors, a nivell local i internacional. Les jornades busquen, per una banda, entendre com els processos de transformació (o inclús d’abandonament) en el que es troben sotmesos han influït en els seus valors i per l’altra analitzar casos de restauració i intervenció en els que han esdevingut un valor pedagògic actiu.

Per aconseguir aquests objectius, tindrem l’aportació de casos exposats per especialistes tant d’àmbit local i nacional com internacional, que pertanyen a diferents caps professionals relacionats amb la temàtica.  

COMITÈ ORGANITZADOR:
Mariona Genís Vinyals, Dra. arquitecta directora
Judit Taberna Torres, arquitecta directora
Victoria Bassa Garrido, arquitecta
Doris Österle, estudiant de disseny
Queralt Garriga, Dra. arquitecta
Dídac Gordillo, arquitecte