[CANCEL·LAT] PASSEJADA PEL PATRIMONI D’HORTA AMB EL GRUP D’ARQUITECTES DEL BARRI

El Grup d’Arquitectes d’Horta i Guinardó amb la col·laboració de l’AADIPA, l’AAUC i el POU organitzen un recorregut el proper dissabte 14 de març a pel nucli antic d’Horta. Els assistents podran conèixer, de la mà de professionals, el patrimoni protegit format, en gran part, per edificis senzills i tradicionals. Ens donaran informació sobre l’origen i el desenvolupament urbà i ens permetran conèixer alguns dels edificis més significatius del barri com ara el mercat d’Horta i Can Crehuet.

Un patrimoni que ha sobreviscut tres onades edificatòries
L’any 2015 el Grup d’Arquitectes d’Horta i Guinardó va organitzar la“Jornada a Horta. Afectacions urbanístiques i patrimoni”, un recorregut pel carrers d’Horta on el PGM de 1976 havia afectat de vial zones antigues i significatives de l’antiga vila.

L’afectació mai es va executar, però va actuar de fre a la substitució immobiliària en aquestes zones. Gràcies a aquestes afectacions, una part importat del patrimoni urbanístic no monumental, ha sobreviscut a les successives onades edificatòries dels anys 60, 70 i 2000; cada vegada mes destructives.

Quatre anys més tard, la pràctica totalitat dels edificis afectats pel PGM i d’altres que van sobreviure a l’especulació, inclosos en el perímetre que l’Ajuntament va delimitar com a nucli antic, estan protegits.

La inscripció a la passejada és gratuïta, però les places són limitades.
És necessari fer inscripció prèvia.

PROGRAMA

10.00 h: 
Trobada a la Plaça Santes Creus. Presentació a càrrec de GAHG i descripció de la visita a càrrec de Carlota Jiménez, historiadora (El Pou) i Mariano Serrano, arquitecte (AHG-El Pou)

10.15 h: Visita comentada d´itinerari per Horta. De plaça Santes Creus al Club Tenis Horta, segons plànol guia. Amb comentaris de Carlota Jiménez i Mariano Serrano

12.00 h: Taula rodona i aperitiu amb els participants (lloc a determinar)

13:30 hores: Cloenda: GAHG

Organitzen: