Fernando Álvarez Prozoróvich (1952-2020)


Fa només una setmana tots els seus companys en la activitat universitària, i ell mateix, confiàvem que la malaltia seria quelcom passatger. Fernando estava segur de la seva ràpida recuperació. Però el virus ha pogut més que ell i ha doblegat també els nostres bons desitjos.
Ara ningú no ens acompanyarà a la clàssica i tradicional visita que l’AADIPA feia cada any a La Ricarda ni ens explicarà els secrets quan pensaven que ja no en quedaven més per desvelar.
Ara ningú no ens ajudarà a establir relacions fèrtils entre el patrimoni arquitectònic sud-americà i l’europeu, tal com ell ho feia.
Amic de tots, erudit, conciliador i infatigable lluitador per la defensa dels valors culturals en els referents arquitectònics, especialment des de la docència, com a Director del Departament de Teoria i Història de l’Arquitectura i Tècniques de Comunicació i del Màster de Restauració de Monuments a l’ETSAB el recordarem, també, per la brillant direcció del XXXIè Curset “Centres històrics i vida contemporània” i totes les altres col·laboracions que va realitzar per la nostra Agrupació. No ens acostumarem a estar sense ell. Fernando, no ens acostumarem a estar sense tu.
La Junta Directiva de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), expressa el condol als seus familiars i amics.