EL COAC IMPULSA UN MANIFEST DE SUPORT A LA PRESERVACIÓ DELS MURALS DE PICASSO A OSLO

En referència a l’edifici públic que allotja els murals de Picasso a Oslo, l’AADIPA va demanar a la Junta de Govern del COAC un pronunciament favorable al Manifest internacional que reclamava la seva preservació. En aquest sentit el COAC va fer les gestions oportunes en aquesta línia, considerant l’interès particular de disposar un edifici que recull, també, els murals de Pablo Picasso realitzats conjuntament amb Carl Nesjar.

El Col·legi d’Arquitectes fa anys que dona suport a la preservació d’aquests murals. Ara, amb la notícia de l’imminent enderrocament, ha impulsat un manifest al qual ja s’han adherit el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la Fundació Miró, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Picasso i el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE).

Malgrat el govern noruec s’ha compromès a conservar els murals, considerem que les obres d’art sense l’edifici per a les quals han estat concebudes deixen de tenir sentit. Per això, defensem la preservació de la que considerem que és una única obra arquitectònica, formada per l’edifici i els seus murals. Destruir un dels dos elements de l’edifici Y-block seria destruir l’arquitectura.

L’escrit es farà arribar tant a l’Ajuntament d’Oslo com a la Societat Noruega per a la Preservació de Monuments (Fortidsminneforeningen), que fa temps que duu a terme una campanya en contra de l’enderrocament de l’Y-Block.

Enllaç al manifest