Manuel Giralt i Clausells (1950-2020)

Membre de la Comissió de Defensa del Patrimoni Arquitectònic del COAC (actualment AADIPA) des del 1979. Hi treballa entre el gener del 1980 i el desembre del 1981 com arquitecte encarregat de l’àrea de “seguiment d’elaboració de Catàlegs” (1980)  i de  la de “seguiment urbanístic” (assessorament i seguiment dels treballs dels arquitectes redactors de Catàlegs de Protecció i de documents de planejament) el 1980. També col·labora en l’organització i muntatge dels primers Cursets d’Intervenció en el Patrimoni.

En el camp de la Protecció i Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic ha treballat en nombrosos estudis i documents de protecció (Declaracions Monumentals: Colònia Güell, Nuclis de Boí i Erill la Vall, Nuclis antics de Castell d’Aro, d’Amer, d’Anglès, d’Hostalric, Masia Rosés a Gavà …; Catàlegs i Plans Especials de Protecció: Casc Antic de Gràcia i Zona Nord del districte de Gràcia, Sitges (nucli declarat Paisatge Pintoresc), St. Feliu de Llobregat, Conjunts Industrial i Residencial de la Colònia Güell, Gavà, la Garriga, Parets del Vallés, l’Arboç, Nuclis Industrial i Residencial de la Colònia Borgonyà, …; catàlegs i normatives de protecció inclosos en Plans Generals (Lloret de Mar, Calonge, Palamós, …) i POUM’s (Alella, Cànoves i Samalús, l’Arboç, St. Jaume d’Enveja, …) i Intervencions en edificis i espais públics protegits: Castell de Marmellar, Ajuntament d’Agramunt, Can Casas al Bruc, Palau Falguera a St. Feliu de Llobregat, Can Torralbes a Collbató, Places de l’Ajuntament i de Sant Joan i carrer de la Cort i plaça de la Constitució a Vilafranca del Penedès, Façanes del edificis de la pl. Sant Joan, Edifici “D” (antiga Coutal) a la Colònia Güell, …     

La Junta Directiva de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), expressa el condol als
seus familiars i amics.