CICLE DE VISITES TÈCNIQUES XLIVÈ CURSET. JORNADA TÈCNICA SOBRE PATRIMONI CUSTODIAT A LLEIDA

L’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) organitza, per al proper dissabte 18 de setembre, una visita a Lleida a càrrec de Ana Chust i Dídac Gordillo, directors del XLIVè Curset. Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que enguany porta per títol “Patrimoni Custodiat. Biblioteques, Arxius i Centres de Documentació”.

Visitarem les darreres intervencions, tant de reforç estructural com de millora de confort climàtic, de la Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, ubicada a l’edifici de l’antic Hospital de Santa Maria, on també gaudirem de la presentació d’una part del Fons Díez-Coronel, fons fotogràfic d’intervencions arqueològiques d’alt interès documental. 

Posteriorment anirem a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, on veurem els espais de l’Arxiu de la Universitat i la necessitat d’ampliació d’aquests, així com l’edifici històric que l’allotja, de finals del segle XIX. Després del dinar pujarem al Turó de Gardeny on veurem part de les antigues instal·lacions militars, que s’han de reutilitzar com a nou dipòsit de l’Arxiu de la
Universitat.

Consulteu el programa detallat de la jornada.

El cost de la visita és de 20€ per als membres de l’AADIPA i de 25€ per a la resta d’assistents. 
Cal inscripció prèvia (fins a les 12 del migdia del dijous 16 de setembre de 2021).