JORNADA TÈCNICA SOBRE PATRIMONI CUSTODIAT A LA BIBLIOTECA – MUSEU VÍCTOR BALAGUER– VILANOVA I LA GELTRÚ

Ens plau convocar‐vos a la propera activitat de l’AADIPA, que tindrà lloc el dissabte 13 de novembre del 2021, relacionada amb el curset d’enguany “PATRIMONI CUSTODIAT. Biblioteques, arxius i centres de documentació”.
Visitarem la Biblioteca‐Museu Víctor Balaguer, l’edifici, Bé d’Interès Nacional, es va aixecar segons projecte del mestre d’obres Jeroni Granell entre 1882 i 1884. Poc més tard, en 1887, es van realitzar obres d’ampliació per l’arquitecte Bonaventura Pollés i Vivó. Per últim, entre 1920 i 1930 es realitza l’última ampliació a càrrec de l’arquitecte municipal Josep Mª Miró i Guibernau.
La construcció original acull la Biblioteca, la Pinacoteca, el vestíbul i un cos d’edificació posterior. La Biblioteca no ha variat el seu aspecte original, i acull l’important fons del Segle XIX. Interiorment la Pinacoteca, el vestíbul i el cos posterior presenten modificacions respecte al seu estat original, però mantenen la seva estructura i volum. Després d’un llarg estudi de les característiques de la construcció original i les patologies sorgides al llarg del temps, en breu estan previstes les implantacions de nova instal∙lació de climatització i tractament de l’aire condicionat a l’interior.
Ens acompanyaran en la visita en Jordi Medina Alsina, regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; en Francesc Xavier Serra Albet, regidor d’Urbanisme, Habitatge i Projectes i Obres d’Urbanisme; na Maria Alias Echevarria, gerent de l’Organisme Autònom de Patrimoni Victor Balaguer; na Laia Manel Viejobueno, directora de la Biblioteca Victor Balaguer; i n’Anabel Fuentes Montiel, arquitecta i cap del Servei de Projectes i Obres d’Urbanisme.

Caldrà dur mascareta, en tot moment se seguiran les indicacions de l’Autoritat Sanitària referides a la Covid.

10:45 Trobada davant de la Biblioteca – Museu Víctor Balaguer
Av. Víctor Balaguer, s/n, 08800‐Vilanova i la Geltrú (es troba a 100 metres de l’estació de FFCC)
11:00 Història del centre i les darreres intervencions en la biblioteca.
13:00 Finalització de la visita.

Telèfons organització: 639 703 997 (Ana Chust), 686 965 034 (Dídac Gordillo) i 647 970 713 (Àlex Gràvalos).
El cost de la visita és de 5 € per als membres de l’AADIPA i de 9 € per a la resta d’assistents.

Inscripcions

El pagament s’efectuarà mitjançant càrrec a compte bancari i la factura s’enviarà telemàticament a tots els inscrits. Per participar, cal formalitzar la inscripció abans de les dotze del migdia del dijous 11 de novembre del 2021, a través de la pàgina web de l’AADIPA. És indispensable omplir una butlleta per a cadascun dels inscrits amb el nom complet, el correu electrònic i un telèfon mòbil de contacte.
Per resoldre qualsevol dubte o qüestió en relació amb la visita, podeu contactar amb el secretari de l’agrupació, Àlex Gràvalos Torner, al correu agrupacions@coac.net o al telèfon 647 970 713.