XLIV CURSET DE L’AADIPA: PATRIMONI CUSTODIAT. BIBLIOTEQUES, ARXIUS I CENTRES DE DOCUMENTACIÓ

+informació al web del Curset

Des de fa més de quaranta anys l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza el tradicional “Curset”, les Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Enguany se’n celebrarà la XLIVa edició, del 16 al 19 de desembre, amb el títol PATRIMONI CUSTODIAT. Biblioteques, Arxius i Centres de Documentació.

Biblioteques, arxius i centres de documentació són equipaments culturals i socials directament relacionats amb la memòria col·lectiva de cada comunitat. Encara trobem edificacions històriques expressament executades per a aquest ús que mantenen quasi intactes aquelles primeres organitzacions espacials. En altres, però, aquest arrelament a la història local ha fet que la custòdia de la memòria s’hagi anat ubicant en edificis patrimonials diversos i de diferents èpoques: cases de pisos, palaus, convents, hospitals i fàbriques, entre d’altres, que actualment salvaguarden records, veus, escrits i imatges del passat i del present de cada comunitat.

En el Curset d’enguany proposem que aquesta arquitectura, oberta avui a la societat, que s’ha convertit en arquitectura de custòdia i és en si mateixa document patrimonial, disposi de la reflexió i del debat des de la interdisciplinarietat professional que treballa entorn a la preservació, la intervenció, la conservació i el manteniment del Patrimoni.

Després de la darrera edició del Curset, que va ser totalment en línia per les circumstàncies en què ens trobàvem, aquest any tornem a la presencialitat. Les jornades tindran lloc a la Sala Mirador (8a planta de la seu de Plaça Nova), amb aforament limitat, i també es podran seguir en línia.

Equip
Ana Chust Peters i Dídac Gordillo Bel, Directors
Roc Domingo Puig, Eduard Riu Barrera Clara Busquet  Vinueza, Rebeca Padial Fernández, Beatriz Santos Silva Betette

REPRESENTANTS DE LA JUNTA DIRECTIVA:
Àlex Gràvalos i Torner, secretari tècnic de l’AADIPA
Marta Urbiola i Domènech, tresorera de l’AADIPA