Protegim l’antiga fàbrica Jover, Serra y Cía de Canet de Mar

La AADIPA manifesta la voluntat de col·laborar, un cop més amb les entitats, les administracions públiques i amb la ciutadania en general en la salvaguarda i la protecció del patrimoni arquitectònic.

Una de les vies que s’ha demostrat més efectives i tornar a dotar de contingut a aquells edificis que han quedat en desús.

Per aquesta raó, i després d’analitzar el cas de la Fàbrica Jover, una obra de l’arquitecte Lluis Domènech i Montaner situada a la localitat de Canet de Mar (Maresme), que roman abandonada des de fa anys en una zona cèntrica del municipi.

Volem donar suport a la Coordinadora Emergència Ambiental de Canet en la seva tasca de reivindicació de la recuperació Fàbrica Jover.
Aquesta entitat, juntament amb al Fundació Amics de Lluís Domènech i Montaner, i membres de al AADIPA, han redactat un informe preliminar en que insta a l’Ajuntament de Canet de Mar a tenir en compte aquest espai com a possible seu d’un equipament per al municipal o dotar-lo de un altre ús, que sigui compatible amb aquest notable exemple d’immoble fabril, per aturar la degradació del patrimoni industrial i arquitectònic de la població.

Per aquesta raó ens adherim a la iniciativa plantejada i demanem que s’aturi el procés de degradació i es prenguin les iniciatives per a la seva recuperació i dignificació.