DIÀLEGS A L’ENTORN DE 2001 AJUNTAMENT DE CASTELLNOU DE BAGES

Programa

web

Data: 27 d’octubre de 2018
Lloc: Castellnou de Bages
Inscripció gratuïta

En el nucli històric de Castellnou de Bages, a redós de l’església romànica de Sant Andreu i enmig de les ruïnes del Castell del Buc (s.X) i la rectoria, el Servei de Patrimoni arquitectònic de la Diputació de Barcelona amb l’arquitecte Antoni González Moreno- Navarro al seu capdavant, va realitzar, entre els anys 1997-2000, una reeixida i premiada intervenció amb el propòsit de construir el nou Cementiri municipal.
Aquesta actuació va aprofitar les ruïnes que, un cop dignificades, passen a ser presidides pel Monòlit 1:4:9 de Clarke- Kubrick, com a símbol contemporani del desconegut i del transcendent amb la llegenda de “La Porta entre dos mons”.

50 anys després de l’estrena de “2001: A Space Odyssey” Castellnou de Bages aporta una jornada de diàleg i debat a la celebració d’una referència del pensament occidental en què s’ha erigit la pel·lícula de Stanley Kubrick.